بورس ورق گالوانیزه

بررسی بورس ورق گالوانیزه

استفاده بالای فولاد و آهن در صنایع مختلف باعث شده تا به دنبال راهکاری برای جلوگیری از اکسید شدن آن بود. از مهمترین روش های کاربردی به منظور بالا بردن مقاومت این فلزات در برابر زنگ زدگی، روی اندود کردن یا گالوانیزاسیون است. انواع ورق های گالوانیزه که در صنایع مختلف استفاده می شوند، نتیجه روی اندود کردن صفحات فولادی است به روش های مختلف می باشند. در ادامه به بررسی بیشتر این محصول و بورس ورق گالوانیزه خواهیم پرداخت.

معرفی ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه

انواع ورق گالوانیزه تحت عنوان ورق های آهنی نیز شناخته می شوند که با روی اندود کردن فلزاتی مثل آهن و فولاد ساخته می شوند. از روش های مختلفی برای روی اندود کردن ورق های فولادی استفاده می شود که از مهمترین این روش ها می توان به نورد سرد و گرم اشاره کرد.

در فرآیند تولید ورق های گالوانیزه، یک لایه نازک از جنس عنصر روی روی سطح آهن یا فولاد قرار گرفته می شود. با توجه به ترکیبی که در عنصر روی وجود دارد، از زنگ زدگی و تخریب آهن و فولاد جلوگیری کرده و باعث ماندگاری بالای آن در برابر تغییرات شیمیایی می شود. مقاومت بالای این ورق ها باعث کاربرد گسترده آن در بسیاری از مکان ها شده است.

ویژگی ها و مشخصات ورق گالوانیزه

ویژگی های منحصر به فرد انواع ورق گالوانیزه باعث شده است تا در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه به چند ویژگی و مشخصه قابل توجه این ورق ها اشاره خواهیم کرد.

  • این ورق ها دارای هزینه تولید بسیار پایینی در برابر سایر ورق های ضد زنگ یا ضد خوردگی می باشند.
  • در صورت نیاز، انجام کار جوشکاری روی این ورق ها به راحتی امکان پذیر است.
  • هزینه های مربوط به نگهداری و تعمیر ورق های گالوانیزه بسیار به صرفه و کمتر از نمونه های دیگر است.
  • ظاهر زیبا و براق انواع ورق های گالوانیزه از دیگر مشخصه های قابل توجه این محصول به شمار می آید.
  • شکل دهی و فرم گیری راحت این ورق ها نیز باعث کاربرد بیشتر آن در صنایع مختلف شده است.

بورس ورق گالوانیزه در ابعاد مختلف

ورق گالوانیزه ایران

بورس ورق گالوانیزه با توجه به استفاده بالای آن در صنایع مختلف، دارای میزان عرضه بالایی در بازارهای داخلی و بین المللی می باشد. هر کدام از نمونه های مختلف این ورق ها به منظور استفاده در صنایع خاصی به کار می روند.

شرکت‌های سازنده و فعال در زمینه تولید و عرضه این ورق‌ها، سعی می‌کنند مشخصات محصولات خود را به صورت دقیق در دسترس کاربران قرار دهند. از جمله مشخصاتی که باید کاربر و خریدار هنگام خرید ورق های گالوانیزه از آن مطلع باشند، شامل طول، عرض، ضخامت، چگالی و وزن ورق ها می باشد. این مشخصات باعث می شود تا خریدار به درستی و با توجه به نوع استفاده خود بتواند مناسب ترین نمونه آن را خریداری کند.

این مقاله را حتما بخوانید: با کاربرد ورق گالوانیزه آشنا شوید!

اصلی ترین دلیلی که باعث شده بورس ورق گالوانیزه در داخل و خارج از کشور بسیار بالا باشد، مقاومت آن در برابر خوردگی است. در ساخت بسیاری از محصولات و صنایع، ماندگاری کالا در برابر رطوبت و تغییرات دمایی از اهمیت بالایی برخوردار است. کاربرد این ورق ها در ساخت کالاهایی که از فلزات مختلف استفاده می شود، باعث ماندگاری بالای آنها شده است.

شرکت های تولیدی در حوزه های مختلف صنایع نیز با در نظر گرفتن این قابلیت سعی در استفاده از این ورق ها برای بالا بردن کیفیت و ماندگاری محصولات خود می کنند.

مزایای انواع ورق های گالوانیزه

با توجه به عرضه و بورس ورق گالوانیزه در گستردگی بالا، هر کدام از این محصولات دارای کاربرد مخصوص به خود هستند. تنوع در نوع استفاده از این ورق ها بسیار زیاد و گسترده است. دلیل این گستردگی نیز مزیت ها و مشخصات قابل توجه در انواع نمونه های محصولی می باشد. از مزیت های مشخص این ورق ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • سختی و مقاومت زیاد آنها در برابر شرایط دمایی و رطوبت
  • فرآیند ساده ورق های گالوانیزه در تمیزکاری
  • هزینه به صرفه آنها در تعمیر، ساخت و نگهداری از آنها

بورس ورق گالوانیزه در ساخت محصولات مختلف

با توجه به بررسی مشخصات و ویژگی های انواع ورق گالوانیزه، استفاده از آن در ساخت صنایع مختلف قابل مشاهده است. محصولات و صنایع مختلفی که از این نوع ورق ها ساخته می‌شوند در مناطق مختلف با میزان رطوبت و آسیب پذیری بالا کاربرد گسترده‌تری دارند. از جمله صنایع و محصولاتی که در ساخت آنها از ورق های گالوانیزه استفاده می شود، شامل موارد زیر می باشند.

  • ساخت انواع کابین های آشپزخانه برای بالا بردن مقاومت و ماندگاری آنها
  • استفاده از این ورق ها در کانال های تهویه و خنک کننده هوا
  • کاربرد آن در ساخت انواع مخازن متنوع ساکن و متحرک مثل مخازن تانکرها
  • استفاده از این ورق ها در ساخت بدنه و سقف سالن ها و سوله های بزرگ صنعتی و غیرصنعتی
  • کاربرد آن در ساخت لوازم خانگی مثل یخچال و لباسشویی
  • به کار بردن ورق های گالوانیزه در ساخت تابلوهای برق شهری و صنعتی
  • کاربرد آن در ساخت محصولات صنعتی مثل لوله، پروفیل و…

بورس ورق گالوانیزه در بازار عرضه

بازار بورس ورق گالوانیزه با توجه تغییرات قیمت ورق گالوانیزه و فلزات مختلف، بالا و پایین های زیادی دارد. تولید کنندگان و مراکز فروشنده این ورق ها با توجه به شرایط خود اقدام به عرضه آنها با قیمت های متنوع می کنند. موارد مختلفی مثل نیاز بازار، بالا رفتن قیمت ارزهای خارجی مثل دلار و کاهش مواد اولیه می‌تواند در تغییرات قیمتی این ورق ها تاثیرگذار باشد.

در برخی از ماه های سال نیز ممکن است میزان تقاضا برای خرید این ورق ها افزایش یابد. دلیل چنین شرایطی می تواند افزایش میزان ساخت و ساز کالاها در صنایع گوناگون باشد. با افزایش تقاضا در بازار عرضه این محصولات، تغییرات قیمتی آن نیز توسط مراکز فروش و تولیدی اعلام می شود.

این مقاله را حتما بخوانید: چرا ورق گالوانیزه شوره می زند؟

عرضه کنندگان فعال در بازار بورس ورق گالوانیزه در دو گروه مرکز فروش و تولید کننده قرار دارند. مراکز تولیدی معمولا شرایط عرضه بهتری داشته و می توانند محصولات را با توجه به نیاز کاربران عرضه کنند. مراکز فروش و فروشنده ها به عنوان واسطه گر بین خریدار و تولید کننده فعالیت دارند.

این مراکز نیز اقدام به عرضه ورق‌های گالوانیزه در سطح های وسیعی می کنند ولی نسبت به مراکز تولیدی، انعطاف در فروش محصولات را ندارند. مراکز تولیدی بزرگ به دلیل برخورداری از ظرفیت تولید قادر به فروش محصولاتی متناسب با نیاز و سفارش مشتریان می باشند.

بررسی عمر مفید ورق های گالوانیزه

همان طور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم، بورس ورق گالوانیزه در سطح گسترده به دلیل مشخصات آن و مزیت هایی است که در فلزات ایجاد می کند. روکش کردن بسیاری از فلزات مثل آهن و فولاد با این ورق ها باعث می شود تا ماندگاری آنها دو یا سه برابر افزایش یابد.

میانگین عمر مفید آهن در صنایع مختلف و فقط با پوشش رنگ بین 2 تا 11 سال است در حالی که با گالوانیزاسیون آهن می توان ماندگاری آن را تا 30 سال بالا برد. این تفاوت چشمگیر بین عمر مفید فلزات معمولی و نمونه هایی که با ورق های گالوانیزه پوشش داده می شوند باعث استقبال بالای افراد از کاربرد این ورق ها شده است.

بورس ورق گالوانیزه

روش های گالوانیزاسیون فلزات مختلف

بورس ورق گالوانیزه ایران

انواع ورق گالوانیزه به روش های مختلفی ساخته می شوند که هر کدام از آنها نیز کاربردهای مخصوص به خود را دارند. از معمول ترین روش های ساخت این ورق ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • روش ساخت ورق های گالوانیزه با غوطه ور کردن در روی ذوب شده
  • استفاده از روش الکتروگالوانیزاسیون
  • تولید ورق گالوانیزه به روش گالوانیزه سازی فابریک

در بورس ورق گالوانیزه نیز می توان نمونه های مختلفی از این ورق ها را مشاهده کرد که در ساخت آنها از روش های متنوع استفاده شده است. در روش اول که به عنوان روش گرم نیز شناخته می شود، فلز اصلی در حوضی از فلز روی غوطه ور می شود.

البته قبل از غوطه ور کردن فلز اصلی در حوض روی ذوب شده باید نسبت به تمیز کاری سطح آن اقدامات لازم را انجام داد. این روش جزء معمول ترین روش ها به شمار می آید که برای تولید کنندگان نیز کاملا به صرفه و اقتصادی می باشد. با وجود تمام مزیت های این روش، پوشش پایانی این ورق روی سطح فلز، ناهمگن تر از دو روش دیگر است.

برخی از فلزات در بورس ورق گالوانیزه عرضه می شوند که برای پوشش سطح خارجی آنها از روش الکتروگالوانیزاسیون استفاده شده است. در این روش سطح خارجی فلز که توسط فلز روی پوشش داده می شود توسط جریان الکتریکی در یک محلول الکترونیکی انجام می شود.

پوشش ورق گالوانیزه که در این روش ساخته می شود نازک تر از روش گرم است. تولید ورق گالوانیزه به روش گالوانیزه سازی فابریک نیز معمولا در کارخانه هایی انجام می شود که کار آنها تولید ورق های فولادی است. این روش شباهت‌های زیادی به روش اول دارد ولی ساخت ورق ها به این روش دارای ضخامت و پوششی یکنواخت در تمام قسمت ها می‌باشد.

اطلاعات لازم در زمینه قیمت و بورس ورق گالوانیزه در نمونه ها و ضخامت های مختلف توسط مجموعه ایران فرمینگ به خریداران داده می شود. کارشناسان این مجموعه آماده ارائه مشاوره و راهنمایی های لازم به خریداران می باشند تا بتوانند محصولی متناسب با شرایط و نیاز خود خریداری کنند.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *