انواع ورق شیروانی ساختمان

معرفی ورق شیروانی و نحوه ی تولید آن

در این پست به معرفی ورق شیروانی و نحوه ی تولید آن به صورت کامل پرداخته ایم تا انتها مطلب با ما باشید :

معرفی ورق شیروانی و نحوه ی تولید آن

حتما تابحال سقف های شیروانی و مدل های مختلف آن ها را دیده اید و نام ورق شیروانی به گوشتان خورده است. ورق شیروانی نوع جدید و زیبایی از شیروانی هاست که جایگزینی ایده آل و منحصر به فرد، برای شیروانی های سفالی و شکننده قدیمی می باشد. امروزه دیگر استفاده از شیروانی های سفالی قدیمی در ساختمان سازی کمتر شده و این شیروانی ها جای خود را به ورق شیروانی های جدید داده اند.

ورق شیروانی در واقع ورق گالوانیزه است که معمولا جنس آهنی با روکش رنگی دارد که البته این ورق ها انواع بی رنگ را نیز شامل میشوند. در فرایند ساخت ورق های شیروانی، ابتدا ورق های روغنی طی عملیات گالوانیزاسیون به ورق های گالوانیزه با روکش روی مبدل می شوند و سپس این ورق های گالوانیزه، طی فرآیندی، با روکشی از رنگ پوشانده می شوند. و سپس این ورق های گالوانیزه رنگی یا بی رنگ، طی فرآیند فرم دهی  توسط دستگاه رول فرمینگ، به طرح ها و اشکال مختلف تبدیل می شوند. که هر کدام از این طرح ها و شکل ها، متناسب با نوع کاربرد، مورد استفاده قرار میگیرند.

ورق های گالوانیزه رنگی از مقاومت بالایی در برابر پوسیدگی، زنگ زدگی و خوردگی و فرسایش برخوردارند و مناسب برای استفاده در هر شرایط و آب و هوای اقلیمی می باشند. این ورق ها معمولا ضخامتی به اندازه 0.5 میلی متر دارند و با استفاده از فرآیند ها و دستگاه های مخصوص، در طرح ها و انواع مختلفی تولید می شوند که در ادامه به ذکر و توضیح آنها خواهیم پرداخت. البته علاوه بر ورق شیروانی های فلزی یا همان گالوانیزه، نوع دیگری از ورق های پلاستیکی نیز وجود دارند که انواع مختلفی مانند PVC، اکریلیک، پلی کربنات و یا پلی استایرن را شامل می شوند.

مزایای استفاده از انواع ورق های شیروانی

امروزه استفاده از ورق شیروانی در ساخت ساختمان های مسکونی و بسیاری دیگر از مکان ها و صنایع و کارخانجات مرسوم شده است، که این امر مزایای بسیاری را دارد. چند نمونه از این مزایا به شرح زیر می باشند:

  • نصب این ورق ها نسبت به شیروانی های سفالی قدیمی آسان تر و سریع تر می باشد.
  • ورق شیروانی ها مقاومت بالایی را در برابر رطوبت و شرایط مختلف آب و هوایی دارند.
  • بر خلاف شیروانی های سفالی قدیمی، ورق های گالوانیزه مقاومت بالایی را در برابر ترک خوردگی و شکستگی دارند.
  • روکش رنگی و ثابت این ورق ها، مانع از تغییر رنگ آنها در هر شرایط آب و هوایی میشود. همچنین این روکش رنگی باعث زیبایی و ایجاد چشم اندازی منحصر به فرد و بی نظیر نیز می شود.
  • این نوع ورق ها غیر قابل احتراق هستند، که مزیت مهمی در خصوص امنیت مکانها محسوب می شود.
  • این ورق ها از تنوع طرح و فرم برخوردارند. که متناسب با سلیقه و نوع هدف، می توان هر کدام از آنها را انتخاب کرد و مورد استفاده قرار داد.
  • همچنین ورق شیروانی ها با مزایای منحصر به فرد و ظاهر زیبایی که دارند، از قیمت مناسبی نیز برخوردارند.که البته طبیعی است که نوع رنگی این ورق ها از قیمت بالاتری نسبت به نوع بی رنگ برخوردار باشد.

دسته بندی کلی ورق های شیروانی

همانطور که گفتیم ورق شیروانی از جمله پرکاربرد ترین و محبوب ترین متریال های مورد استفاده در کاربرد ها و صنایع مختلف می باشد. همچنین ورق شیروانی ها از انواع گوناگونی تشکیل شده اند. بطور کلی این ورق ها به دو دسته ی ورق های فرمینگ و ورق های فرم سفال تقسیم می شوند.که هر کدام از این دو دسته، انواع مختلفی را دارند که در ادامه به ذکر و توضیح مختصر هر کدام از این ورق شیروانی ها خواهیم پرداخت.

معرفی انواع ورق های فرمینگ

ورق های فرمینگ طی عملیاتی به نام فرمینگ و توسط دستگاه فرمینگ به فرم های گوناگونی تبدیل میشوند که عبارتند از:

  • ورق شیروانی ذوزنقه ای

ورق شیروانی های ذوزنقه ای به عنوان نوع خاصی از ورق های گالوانیزه، عمدتاً  در پوشش سقف ها و یا حصار های دور ساختمان ها و محوطه های گوناگون و یا ساخت کانکس ها و سوله ها بکار برده میشوند. این نوع ورق، از اطمینان بالایی در خصوص آب بندی سقف های شیروانی برخوردار است و مقاومت بالایی را در برابر زنگ زدگی و رطوبت دارد. ورق شیروانی های ذوزنقه ای از لحاظ شکل ظاهری و فرم، دارای خم های مربعی شکل می باشند. به طور معمول این نوع ورق شیروانی ها ضخامت های 0.4 و 0.6 میلی متر دارند. همچنین معمولا عرض این نوع ورق ها قبل از فرم دهی 1000 یا 1250 میلیمتر می باشد که بعد از فرم دهی به 870 و 1090 میلی متر تبدیل می شوند.

ورق شیروانی ذوزنقه ای

 

  • ورق شیروانی شادولاین

ورق شیروانی شادولاین از جمله مقرون به صرفه ترین و سبک ترین و در عین حال مستحکم ترین نوع ورق های شیروانی می باشد. که در انواع رنگی یا بی رنگ تولید و بکار برده می شوند. این ورق ها از لحاظ فرم ظاهری به شکل موج دار می باشند. همچنین ضخامتی بین 0.3 الی 0.7 میلی متر دارند. ورق های شادولاین به طول معمول در مکان های مرطوب و یا ساختمان های ضد زلزله و  سوله ها و  تولید ساندویچ پنل ها کاربرد دارند. این نوع ورق ها قبل از فرم دهی عرضی در حدود 1000 و 1250 میلی متر دارند که بعد از فرم دهی به 885 و 1109 میلی متر تبدیل می شوند.

ورق شادولاین

  • ورق شیروانی کرکره ای

ورق شیروانی کرکره ای هم از جمله پرکاربرد ترین و قدیمی ترین ورق شیروانی ها می باشد که البته از قیمت مناسب و مقرون به صرفه ای هم برخوردار است. احتمالا بیشتر افراد با این نوع ورق های شیروانی آشنایی دارند که ظاهری به شکل موج سینوسی دارند. به همین دلیل این نوع ورق ها با عنوان ورق شیروانی سینوسی هم شناخته می شوند. تعمیر و نگهداری این ورق شیروانی ها هزینه مطلوب و پایینی دارد. همچنین از طول عمر بالایی نیز برخوردارند. این نوع ورق گالوانیزه ها معمولا ضخامتی در حدود 0.5 الی 0.6  میلی متر دارند. همچنین پس از فرآیند فرم دهی، عرض های 1000 و 1250 میلی متر به 900 و 1120 میلی متر تبدیل می شوند.

  • ورق شیروانی فرمینگ سینوسی ریز

همانطور که از نام این نوع ورق شیروانی مشخص است، تنها تفاوت آن با نوع سینوسی قبلی در اندازه فرمینگ سینوسی می باشد که در این نوع ریزتر از حالت قبلی است. این نوع ورق هم برای ایجاد محوطه و حصار و یا پوشش سقف های سوله ها و انبار ها به کار می رود. ورق های سینوسی ریز بعد از فرمینگ از عرض هایی در حدود 900 و 1120 میلی متر برخوردارند.

ورق سینوسی

  • ورق شیروانی لمبه یا دامپا

این نوع ورق شیروانی هم جزو ظریف ترین طرح ها و فرم های ورق می باشد، که از جمله فرمینگ های ذوزنقه ای میباشد. ورق دامپا با ظاهری زیبا و نمایی چشم نواز، عمدتا در پوشش های داخلی ساختمان مانند دیوار ها یا سقفهای کاذب و یا ساخت کانکس ها مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین عرض 1000 میلی متر پیش از فرمینگ، به ورق هایی با عرض 940 میلی متر بعد از فرآیند فرم دهی تبدیل میشود.

دامپای

معرفی انواع ورق های فرم سفال

همانطور که گفتیم دسته ی دوم ورق های شیروانی ورق های فرم سفال می باشد. این نوع ورق ها هم یکی دیگر از پرکاربردترین و متداول ترین ورق های شیروانی هستند که از فرم دادن ورق های گالوانیزه رنگی تولید می شوند. این ورق ها هم مانند ورق های فرمینگ پیش از فرایند فرم دهی از عرض های 100 و 125 سانتی متر برخوردارند.

پوشش رویی ورق های طرح سفال طی دو مرحله رنگ کاری میشود تا علاوه بر زیبایی خاص و چشم نواز، از ورق در مقابل زنگ زدگی و پوسیدگی محافظت شود. ورق های فرم سفال عمدتا در پوشش سقف ها به کار میروند و ظاهر زیبا و منحصر به فردی را به سقف های شیب دار می بخشند. ورق شیروانی های طرح سفال، خود به سه نوع تقسیم میشوند که در ادامه به ذکر و توضیح مختصری از انواع این ورق ها می پردازیم:

  • ورق شیروانی پالرمو

این نوع ورق شیروانی فرم سفال با عنوان های سوئدی و ژاپنی نیز شناخته میشود. این ورق گزینه مناسبی برای سازه های ضد زلزله می باشد و مقاومت بالایی را به ساختمان در برابر زلزله می دهد. این نوع ورق بعد از فرآیند فرم دهی با عرض 84 و 105 سانتی متر قابل عرضه و بکارگیری هستند.

انواع ورق شیروانی

  • ورق شیروانی جنوا

ورق شیروانی جنوا با عنوان ورق های ایتالیایی و فرانسوی نیز معروف است و نسبت به ورق طرح سفال قبلی جدیدتر و به روز تر می باشد. همچنین این ورق شیروانی از استحکام بالا و آب بندی مناسب تری نسبت به طرح پالرمو برخوردار است. ورق جنوا در ساخت سقف ویلاها و آلاچیق ها مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین عرضی در حدود 909 و 1136 میلیمتر بعد از فرم دهی دارند.

  • ورق شیروانی پرچین

ورق شیروانی های پرچین هم با نام های آردواز و بام تایل شناخته می شوند و ضخامتی در حدود0.4 الی 0.6 میلیمتر دارند. فرآیند ساخت این ورق ها به صورت پرسی و تکی است. ورق های پرچین در ساخت سقف، سردر و نمای ساختمان ها، پوشش و سقف پارکینگ و … مورد استفاده قرار میگیرند.

با توجه به انواع ورق های شیروانی و توضیحات مختصری که در مورد هرکدام از آنها دادیم، میتوانید با استفاده از این محصول، نمای زیبایی را به خانه، ساختمان ها و محیط های کسب و کارتان بدهید و از مزایای منحصر به فردی که برای این سازه های مقاوم و مستحکم ذکر کردیم، بهره مند شوید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *