چگالی ورق گالوانیزه + نحوه محاسبه آن
در این پست به چگالی ورق گالوانیزه به صورت کامل پرداختیم :
چگالی چیست؟
چگالی، یک کمیت فیزیکی است که از نسبت جرم به حجم یک ماده بهدستمیآید و آن را با علامت اختصاری “p” میشناسیم. به طور سادهتر میتوان گفت یک کیلوگرم از جسمی با چگالی بالا، فضای کمتری را نسبت به همین جرم از یک ماده با چگالی کمتر اشغال میکند. با دانستن مقدار چگالی یک ماده و همچنین حجم آن، میتوان جرم ماده را بهدستآورد.

چگالی ورق گالوانیزه
محاسبه چگالی ورق گالوانیزه
چگالی هر ماده را می توان از تقسیم جرم (کیلوگرم) بر متر مکعب محاسبه کرد (در سیستم دستگاه واحدهای سانتیمتر-گرم-سانتیمتر). چگالی هر شکل از مواد با روش زیر قابل محاسبه است.
یک ظرف گلدانی را آب خالص ریخته و زیر کالیبراسیون قرار داده می شود. به حجم آب باید توجه کرد (v بصورت واحد cc) و قطعه ای از ماده که چگالی آن نیاز است وزن می شود (W) و سپس در گلدانی قرار داده شده تا مجدداً میزان آب بالا آمده یادداشت گردد (V). اکنون چگالی ورق گالوانیزه طبق رابطه زیر محاسبه می شود.
(D = W / (v – V
از این پست هم دیدن فرمایید »»»»»»»»»» معرفی شرکت فولاد امیر کبیر کاشان
فرمول وزن ورق گالوانیزه
ورقهای گالوانیزه همان ورقهای فولادی هستند که با لایهای از روی (Zn) پوشش داده شده است. چگالی آهن ۷٫۸۶ و چگالی روی ۷٫۱۴ گرم بر سانتی متر مکعب میباشد. از آنجایی که چگالی “روی” به چگالی آهن بسیار نزدیک است، میتوان در فرمول وزنی ورقهای گالوانیزه از اختلاف ناچیز بین چگالیها صرفنظر کرد. از اینرو میتوان تنها چگالی آهن را درنظر گرفت.
وزن ورق گالوانیزه = طول ورق (میلی متر) * عرض ورق (میلی متر) ضخامت (میلی متر) چگالی ورق (گرم بر سانتیمتر مکعب)
فواید دانستن چگالی یک ماده
با دانستن چگالی یک ماده میتوانیم به خواص و ساختار آن پیببریم؛ این مسئله، همچنین ما را به این جواب میرساند که کدام ماده را میتوان در ساختار کدام جسم به کار برد.
به عنوان مثال، برای ساخت یک کشتی، موادی استفاده میشود که ممکن است همان مواد برای ساخت یک هواپیما مناسب نباشد، چرا که در ساخت یک کشتی به موادی نیاز داریم که باعث شوند کشتی روی سطح آب شناور بماند. پس قبل از استفاده از هر ماده در صنایع مختلف، دانستن میزان چگالی آن بسیار کارآمد است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.