ورق گالوانیزه

رنگ گالوانیزه (گالواکوت) چیست ؟ و آشنایی با رنگ ورق گالوانیزه

در این پست به رنگ گالوانیزه (گالواکوت) چیست و آشنایی با رنگ ورق گالوانیزه پرداختیم :

علت رنگ آمیزی ورق گالوانیزه

فولادها تمایل بسیاری به ترکیب شدن با عنصر اکسیژن دارند و این اکسید شدن به مرور زمان باعث زنگ زدن ورق و یا از بین رفتن فولاد می‌شود. در نتیجه محصولات فولادی را علاوه بر گالوانیزه کردن با رنگ دادن پوشش می‌دهند. این رنگ آمیزی علاوه بر زیبایی ظاهری باعث استحکام و مقاومت ورق می‌شود.

هنگامی که رنگ روی فولاد تحت تاثیر شرایط آب و هوا آسیب می‌بیند، روی موجود، یک حفاظت کاتدی و ماده جداکننده را ایجاد و با از بین رفتن پوسته رنگ، از زنگ زدگی فولاد جلوگیری می‌کند.

رنگ آمیزی باعث می‌شود از نقاطی که جوشکاری شده‌اند، محافظت شود. می‌توان برای ترمیم ورق گالوانیزه نیز از رنگ آمیزی استفاده کرد. تنوع رنگی برای ورق‌های گالوانیزه بیشتر از ۱۶ رنگ است که با ضخامت‌هایی در حدود ۳۵ میکرون و … تولید می‌شوند. طیف این رنگ‌ها از سبز، سفید، قهوه‌ای، بنفش، نارنجی، قرمز، خاکستری و… می‌باشد.

انواع ورق گالوانیزه

در انتخاب رنگ ورق گالوانیزه باید نهایت دقت را به خرج داد. رنگ مخصوص گالوانیزه باید دارای ویژگی های زیر باشد:

1-مدت زمان خشک شدن رنگ ورق گالوانیزه باید کم باشد
2-باید از مقاومت بالایی در برابر دما و حرارت برخوردار باشد
3-چسبندگی آن باید بسیار بالا و استاندارد باشد
4-داشتن قابلیت ضد اشعه UV خورشید
5-امکان شستشو
6-قابلیت ترمیم و رنگ‌آمیزی مجدد
7-داشتن مقاومت بالا در برابر ضربه

به طور کلی، رنگ گالوانیزه مخصوص ورق های آلومینیومی، فولاد، منیزیم و غیره است. جنس این رنگ از خواص نانو بوده و در برابر انواع ضربه، خوردگی و رطوبت هوا مقاوم است. از مهمترین مزایای این رنگ می‌توان به خواص فوق العاده آن اشاره کرد؛ به گونه‌ای که امکان رنگ کردن سایر ورق های فولادی با آن وجود دارد. رنگ های مخصوص گالوانیزه از طیف وسیعی برخوردار بوده و معروف ترین آن عبارتند از سبز، قهوه‌ای، قرمز، خاکستری و غیره.

گالواکوت چیست؟

گالواکوت نوعی از رنگ مخصوص گالوانیزه بوده که به پرایمر در مراحل زیر سازی نیاز ندارد. این رنگ دارای بیش ترین حد چسبندگی است. خواص مکانیکی بسیار قوی دارد و باعث می‌شود محدودیت فام نیز نداشته باشد.

ویژگی بسیار مهم این رنگ بدون بو، بدون حلال، با پایه آب است. سازگاری خوبی با محیط زیست دارد. قابلیت اشتعال ندارد و ترموپلاست است. رنگ‌های مخصوص گالوانیزه در سه دمای ۲۰۰ ، ۶۰۰ و ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد حرارت می‌بینند تا زمانی که بر روی فلز قرار می‌گیرند، نسبت به دما و حرارت مقاوم باشند.

اسپری زینک گالوانیزه

این اسپری به صورت پودر روی است که با رنگ ترکیب شده و حدود ۴۰۰ میلی گرم وزن دارند و تا دمای ۶۰۰ درجه سانتی گراد مقاوم هستند. طیف رنگی این اسپری شامل دو رنگ نقره‌ای و طوسی است. قدرت چسبندگی بالایی دارد و و بر روی اپوکسی و پلی اورتان نیز قابلیت اجرا دارد.

از ویژگی‌های مثبت این اسپری مدت زمان بسیار کم برای خشک شدن رنگ است. اسپری زودتر از رنگ با قلم مو خشک می‌شود و کمتر از یک ساعت زمان برای خشک شدن نیاز دارد.

ورق رنگی گالوانیزه

رنگ پذیری ورق گالوانیزه

همانطور که در ابتدای مقاله عنوان کردیم، رنگ کردن ورق های گالوانیزه به دلیل سطح صاف و صیقلی آنها بسیار دشوار است. به همین خاطر برای این کار باید از تجهیزات مدرن و مخصوص استفاده کرد. البته، این بدان معنا نیست که امکان رنگ کردن ورق های گالوانیزه به صورت دستی وجود نداشته باشد؛ شما می‌توانید با خشک کردن سطح ورق و سنباده کشیدن آن امکان پاشیدن رنگ را مهیا کنید. فراموش نکنید که پس از کشیدن سنباده حتما سطح ورق را با پارچه خیس پاک کنید تا زنگ های سنباده از بین بروند.

مناسب ترین رنگ ورق گالوانیزه

بسیاری از کارشناسان معتقدند که رنگ “گالواکوت” به دلیل آن که نیازی به زیرسازی ندارد، مناسب ترین رنگ برای ورق های گالوانیزه است. میزان چسبندگی این رنگ نسبت به سایر رنگ ها بسیار بیشتر بوده و از خواص مکانیکی منحصر به فردی برخوردارند. این خاصیت موجب می‌شود تا رنگ گالوات سختی بالایی داشته باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *