ورق آلوزینک چیست؟
ورق آلوزینک (ورق گالوالوم) چیست؟ فلزات از جمله آهن و فولاد امروزه نقش پررنگی در صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمان، خودروسازی، تولید لوازم خانگی و … دارند و به همین جهت در آلیاژهای مختلف و با ویژگی های خاص برای هر نوع کاربری ساخته می شوند.
از این رو در هنگام فرآوری هر یک از انواع فلزات به ویژه فولاد باید نوع کاربری مورد نظر و ویژگی های مورد نیاز لحاظ گردد و بر اساس ویژگی های خواسته شده تولید گردند. خود مقاطع فلزی و فولادی بر اساس کاربردهای مورد نیاز به اشکال و کاملاً متفاوتی تولید می گردد که یکی از پر کاربرد ترین آن ها ورق ها می باشد که در صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمان و خودرو کاربرد وسیعی دارد.
خود این ورق ها از جنس های مختلفی از جمله فولاد ساخته می شوند و ورق های فولادی نیز خود از انواع متفاوتی برخوردارند. یکی از پرکاربرد ترین ورق های فولادی موجود در بازار ورق فولادی آلوزینک نام دارد که به طور عمده در صنعت ساختمان و برای پوشش سقف مورد استفاده قرار می گیرد. این ورق به طور معمولی در بازار با نام زینکالیوم نیز شناخته می شود. در این مطلب به آن اشاره می نماییم.در این مقاله که در وب سایت ایران فرمینگ نوشته شده است به توضیح این محصول فولادی می پردازیم:
تفاوت ها و شباهت های ورق های آلوزینک و گالوانیزه
به طور ساده می توان گفت آلوزینک نوعی ورق با پایه فولادی است که روکشی از آلومینیوم و روی به روی سطح آن داده شده است و برای کاربری خاص خود آماده گردیده است. به طور دقیق تر روکش ورق های آلوزینک شامل ۵۵ درصد آلومینیوم ، ۳۴ درصد روی، و یک درصد سیلیکون می باشد. در واقع تفاوت تشابه اصلی آلوزینک با ورق های گالوانیزه همین پایه فولادی هر دوی آنهاست در واقع تفاوت این دو در پوششی است که روی آنها قرار می گیرد.
ورق های گالوانیزه به طور معمول بدین گونه ساخته می شوند که فولاد پایه توسط آلیاژ آهن و روی پوشش داده می شود، در حالی که در ورق های آلوزینک پوشش آلومینیوم و روی به روی ورق فولادی کشیده می شود و همین پوشش موجب مقاومت بیشتر ورق فولادی در برابر اکسید شدن و زنگ زدگی در برابر رطوبت می شوند. به طور عمده ورق های فولادی پوشش داده شده به ویژه آلوزینک و گالوانیوم را در سرد خانه ها، حفاظ دیوار ها، و پوشش سقف ها استفاده می نمایند.
این مقاله را نیز حتما بخوانید : ورق گالوانیزه چیست ؟
روند تولید ورق گالوالوم
روند تولید این ورق ها تقریباً تفاوت خاصی با تولید ورق های گالوانیزه ندارد. به این ترتیب که ابتدا فلز پایه یا فولاد را وارد خط تولید می کنند و پوششی از روی و آلومینیوم را روی تمامی نقاط سطح آن قرار می دهند و در نهایت آن را خشک کرده و دمای آن را نیز کم می کند.
در نهایت بسته به اینکه بخواهند آن را به صورت رنگ شده یا خام به بازار عرضه کنند تصمیم گیری می شود و در صورتی که محصول رنگ شده مد نظر باشد آن را به کوره های مخصوص منتقل می کند. مرسوم است که کارخانجات معتبر محصولات تولید شده را در آزمایشگاه های کنترل کیفیت بررسی می کنند تا محصولات یک دست و بدون خط و خش و اشکالات ظاهری به بازار ارائه شوند.
همچنین رنگ آمیزی برای آن نیز به طور معمول مورد بررسی قرار می گیرد تا کاملاً یکنواخت باشد. به این جهت است که ورق های کاملاً مناسب، با عمر طولانی تولید و به بازار عرضه می شوند و مصرف کنندگان می توانند آن ها را با خیال راحت در سقف ها و ساندویچ پنل ها و دیوارها مورد استفاده گسترده قرار دهند.
در حال حاضر به علت پیشرفت های صنعتی در کارخانه ها ورقه های آلوزینک با تنوع بالایی از نظر ضخامت و رنگ بندی تولید شده و به بازار ارائه می گردد.
ورقهای آلوزینک رنگی
فرآیند تولید ورق آلوزینک رنگی بدین صورت است که ابتدا خام آن را تحت فرایندهای حرارتی در کوره قرار می دهند و در همین حین رنگ مورد نظر را روی اصفهان می پوشانند خوشبختانه این ورق رنگی نیز در کشور عزیزمان ایران در کارخانجات متعددی تولید می گردند و از این جهت نیز نیازی به واردات وجود ندارد. گرچه تولیداتی کشور های مختلف از جمله تیم کره جنوبی نیز در بازار یافت می شود
ابعاد استاندارد ورق های آلوزینک یا زینکالیوم
به طور معمول ورق های آلوزینک یا زینکالیوم از ضخامت ۳.۴ میلیمتر به بالا با عرض 1.5 تولید می شوند. اما طول آن ها بر اساس خواست مشتری تعیین شده و محدودیتی از نظر طول برای آن هاوجود ندارد.
این مقاله را نیز حتما بخوانید : ورق کربنی چیست؟
مزایای ورق های آلوزینک
همانطور که پیشتر ذکر شد ورق های آلوزینک و گالوانیزه نسبت به فولاد ساده دارای مقاومت بیشتر و استحکام بالاتری می باشند و ضد زنگ به حساب می آیند. اما در میان خود ورق آلوزینک و گالوانیزه نیز در زمینه میزان مقاومت و استحکام تفاوت وجود دارد. ورق های آلوزینک به طور عمومی عمر مفید و مقاومت بیشتری در برابر فرسایش نسبت به ورق های گالوانیزه دارند.
البته در میان خود ورق های آلوزینک نیز تفاوت هایی میان انواع آن به ویژه حالت های رنگ دار و بدون رنگ وجود دارد که با تفاوتهایی در قیمت آن ها نیز همراه است. این ورقه ها از گالوانیزه انعطاف پذیر تر بوده و تغییر شکل خوبی نیز از خود نشان می دهند و این خاصیت آنها را برای استفاده در سقف مناسب تر نیز می نماید.
در مجموع می توان وزن مناسب، انعطاف پذیری بالا، عمر مفید بالا، قابلیت ضد زنگ بودن و مقاومت در برابر فرسایش را اصلی ترین مزایای ورق های آلوزینک به شمار آورد که موجب شده روز به روز استفاده از آنها گسترش بیشتری پیدا نماید.
قیمت ورق های آلوزینک
این ورق ها نیز به مانند اکثر انواع ورق ها و مقاطع فولادی، هم به صورت وارداتی و هم تولید داخل در بازار موجود است. خوشبختانه کیفیت آلوزینک داخلی بسیار بالا بوده و به لحاظ قیمت نیز شرایط رقابتی مناسبی نسبت به تولیدات شرکت های خارجی دارند.
قیمت ورق های آلوزینک تولید کارخانه های مختلف و کشورهای مختلف یکسان نیست و جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت روز انواع ورق فولادی از جمله ورق های آلوزینک با شماره های گروه ایران فرمینگ تماس حاصل فرموده و از صفحه اینستاگرام ایران فرمینگ دیدن فرمایید
شماره های تماس: 09121127787 – 09120414100
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.