جوشکاری ورق گالوانیزه و انواع آن

در این پست به صورت اختضاصی به جوشکاری ورق گالوانیزه در ابعاد مختلف می پردازیم تا انتها با ما باشید :

ورق گالوانیزه به طور کلی دارای خاصیت جوشکاری می باشد. در مواردی که سازه های گالوانیزه ما بسیار بزرگ هستند و به آسانی نمیتوان آن را در حمام گالوانیزه غرق کرد یا هنگامی که سازه باید در محل مورد نظر ما جوشکاری و نصب شود از جوشکاری ورق گالوانیزه استفاده می شود.

جوشکاری ورق گالوانیزه چیست؟

اگر به روی سطح ورق حرارت و گرما داده شود حفره هایی در سطح ورق ایجاد میشود . به همین دلیل موجب پایین آمدن کیفیت جوش کاری ما نیز میشود .

به طور کلی این عمل سبب افزایش کیفیت آن ها میشود .

برای جوشکاری در بخش های گالوانیزه سرعت و دمایی که ما انجام میدهیم بر قطعه بسیار مهم است ، از همین رو هنگام جوشکاری گالوانیزه به خصوص ورق هایی که ضخامت کمی دارند از الکترودهایی که سرعت عمل ما را افزایش می دهد استفاده میکنیم .

بیشتر قطعات گالوانیزه را با روش قوس الکتریکی جوشکاری میکنیم که جوشکاری انجام شده همراه با گاز آرگون می باشد و به صورت نیمه اتوماتیک صورت می پذیرد.
همچنین نوع جوشکاری انجام شده تاثیر زیادی در کیفیت آن دارد.

به طور کلی در جوشکاری ما هیچوقت نباید دو قطعه را به یکدیگر متصل کنیم ، بلکه باید فاصله ای بین دو ورق گالوانیزه ایجاد کنیم و این فاصله را به وسیله الکترود جوشکاری پوشش دهی کنیم .

 

ضخامت الکترود جوشکاری مورد استفاده در ورق گالوانیزه

همانطور که در قبل اشاره کردیم برای این کارباید از الکترودهایی استفاده شود که سرعت جوش ما را بسیار بالا ببرد و قوس مناسبی داشته باشد.

معمولا این الکترودها دارای سایز متوسطی هستند و بیشترین ضخامتی که این نوع الکترود دارد چیزی حدود 2.5 میلی متر است که جریانی در حدود 15 الی 200 آمپر در آن ها جریان دارد. به دلیل نازک بودن ضخامت ورق گالوانیزه همواره جوش دادن آن ها کاری سخت و حرفه ای هست.

چگونگی جوش ورق نازک گالوانیزه با الکترود

اصلی ترین عامل برای این عمل جریان برق است . به طورکلی جریان برق باید چیزی مابین 35 الی 40 باشد . سپس برای جوشکاری ورق های نازک گالوانیزه ابتدا متناسب با الکترود انتخاب شده جریان جوش مناسب را انتخاب میکنیم .

مرحله بعد الکترود را در مکان مناسب خود قرار میدهیم . اکنون قطعات و لبه های مورد نظر را در که میخواهم جوش بدهیم کنار یکدیگر قرار داده و شروع به جوش زدن میکنیم. اما عجله نکنید این تازه آغاز جوشکاری ورق گالوانیزه هست.

سپس برای هر جوشی که ما انجام میدهیم، به کمک پرس هایی که مخصوص این کار هستند ، محل جوش را از تراشه ها و تا حد زیادی باید پاک کنیم . به طور کلی در نقطه ی جوش معمولا تغییر رنگ واضح و به چشمی دیده میشود که میتواند مناسب با تعداد بار جوش آن را مشاهده کنیم.

از این پست هم دیدن فرمایید : تاریخچه ورق رنگی در ایران 

ورق گالوانیزه

حال استفاده از ورق مسی در طی این عمل را با کمی اختصار توضیح خواهیم داد:

در جوشکاری های انجام شده در ورق نازک گالوانیزه میبینیم که زیر محل جوش یک قطعه ورق مسی قرار گرفته. اما دلیل این کار چی هست؟
دلیل این کار این هست که گرمای فولاد به سطح پایین تری برسد و این گرما پخش شود ولی باید بدانید کت این قطعه حتما زیر محل جوشکاری باید قرار بگیرد اما باید دقت کینم که این ورق مسی دقیقا تا جلوگیری از گرمایی که به سطح مورد نظر ما انجام بشود.

در ادامه شما رو با دو روش جوشکاری آشنا خواهیم کرد:

۱-جوشکاری با لیزر

جدید ترین و به روز ترین نوع جوشکاری هست که در سال های اخیر بسیار کاربرد پیدا کرده و در صنایع بزرگ مانند خودرو سازی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
این نوع جوشکاری به صورت کلی میتوان گفت که اشعه لیزر با کمک حرارتی که ایجاد میکند به سطح منطقه مذاب برخورد دارد و باعث جوشکاری می شود و سپس بعد از مرحله انجماد اتصال برقرار می شود مزیت این جوشکاری خسارت کمی هست که به قطعه وارد می شود.

۲-جوشکاری مقاومتی

این جوشکاری فقط مخصوص ورق های نازک گالوانیزه صورت میگیرد و ورق گالوانیزه ضخیم نمیتوان با این روش جوشکاری شود.
در این نوع جوشکاری ما آسیب کمی را مشاهده خواهیم کرد و نیاز به تعمیر اساسی ندارد و برای ورق های نازتر از 5 میل و پوشش کمتر از 300g/m2 مورد استفاده قرار میگیرد

جوشکاری ورق گالوانیزه

ورق های گالوانیزه ای که نیاز به جوشکاری دارند به صورت کلی در صنایع و مشاغل زیر کاربرد های بسیاری دارند:

۱-صنعت ساخت و ساز و ساختمان و سازه
۲-صنعت خودرو و خودروسازی
۳-صنعت حمل و نقل ریلی و هوایی
۴-صنعت هواپیما سازی
۵-ساخت میلگرد های آجدار و ساده
۶-ساخت مخزن های آب…

ورق گالوانیزه

ایمنی در جوشکاری ورق گالوانیزه اول ایمنی بعد کار!

۱- استفاده از ماسک مخصوص جوشکاری به منظور ایمنی چشم و صورت در برابر تشعشعات
۲- استفاده از دستکش های مخصوص، لباس ضد اشتعال، کلاه ایمنی،
۳- حضور در محیط مخصوص جوشکاری، کفش های مخصوص جوش سبک و عایق، عاری بودن محیط از مواد اشتعال زا و…

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *