راه های تمیز کردن و نگهداری ورق گالوانیزه چیست
ورق های گالوانیزه یکی از کالاهای ارزشمند و پرکاربرد در صنایع مختلف هستند و یکی از مهم ترین نکات درباره این نوع ورق ها نحوه نگهداری و تمیز کردن آنها است. این ورق ها از فولاد با پوشش روی ساخته می شوند به همین دلیل مقاومت زیادی در برابر خوردگی و زنگ زدگی دارند اما همچنان باید برای جلوگیری از شوره زدن این ورق ها از روش های مختلف برای تمیز کردن آنها استفاده کنید. ما در این مقاله درباره نحوه تمیز کردن ورق گالوانیزه بیشتر صحبت می کنیم.
نحوه تمیز کردن ورق های گالوانیزه
برای اینکه ورق های فولادی شوره نزنند و سالم بمانند بهترین کار تمیز کردن به موقع و استفاده از روش های مختلف برای نگهداری ورق گالوانیزه است. بکارگیری روش های مختلف برای تمیز کردن این ورق ها باعث افزایش طول عمر و زیبایی ظاهری آنها می شود.
برای اطلاع از قیمت روز ورق گالوانیزه شما می توانید با کارشناسان ایران فرمینگ تماس گرفته و از مشاوره رایگان و تخصصی بهرمند شوید.و در صورت تمایل سفارشتان را ثبت کنید.
اولین و راحت ترین راه برای تمیز کردن و نگهداری ورق گالوانیزه شستن آنها با فشار کم آب و مقدار کمی شوینده مخصوص است. این روش برای تمیز کردن ورق های بزرگی که بر روی دیوار و سقف ها قرار دارند بسیار کاربرد دارد. انجام این کار باعث پاک شدن آلودگی سطح ورق های گالوانیزه شده و برای افزایش دوام آنها بسیار موثر است.
فشار آب زیاد به لایه سطحی ورق های گالوانیزه در طولانی مدت آسیب می رساند به همین دلیل باید به این نکته هنگام تمیز کردن ورق ها دقت کنید. برای تمیز کردن سطوح کوچکتر به جای استفاده از شلنگ آب می توانید از دستمال مرطوب استفاده کنید و به این صورت تمام آلودگی های موجود بر روی ورق ها را از بین ببرید.
زمانی که لکه های موجود بر روی ورق گالوانیزه سر سخت و زیاد باشند به راحتی و تنها با یک دستمال مرطوب پاک نمی شوند. در این مواقع میتوانید از شوینده هایی که PH آنها کمتر از 12 است به همراه فرچه مخصوص استفاده کنید.
امولسیفایرها یکی از شوینده های مناسب برای تمیز کردن ورق های گالوانیزه هستند. این شوینده ها بر پایه آب بوده و قدرت پاک کنندگی مطلوبی دارند. در مواقعی که این شوینده در دسترس نیست می توانید از مایع لباسشویی یا ظرفشویی به همراه یک سطل آب شیرین استفاده کنید.
لکه های خاص را چگونه از روی ورق گالوانیزه پاک کنیم؟
تمیز کردن لکه های خاص و سخت از روی ورق های گالوانیزه کاری چالش برانگیز است و نیاز به طی کردن فرآیند به خصوصی دارد.
پیشنهاد می کنیم مطلب ” اهمیت وزن ورق گالوانیزه در تعیین کیفیت آن ” را نیز مطالعه کنید
سیمان و ملات هایی که هنگام ساخت و ساز بر روی ورق های گالوانیزه باقی می مانند از لکه های سخت و سفت محسوب می شوند. برای پاک کردن آنها می توانید از اسید اگزالیک استفاده کنید. دقت داشته باشید که همه اسیدها برای انجام اینکار مناسب نیستند زیرا اسیدها خاصیت خوردندگی دارند و برخورد آنها با فولاد گالوانیزه باعث آسیب رسیدن به ورق ها می شود. برای پاک کردن لکه های بزرگ سیمان از اسید اگزالیک استفاده کنید و سپس سطح فولاد را کاملا شستشو دهید. برای نگهداری ورق گالوانیزه به خشک کردن کامل آن هم دقت کنید.
رنگ های گرافیتی که بر روی ورق های فولاد گالوانیزه باقی می مانند را می توانید با استفاده از تینر پاک کنید. تمیز کردن ورق ها باعث زیباتر شدن ظاهر آنها می شود. اگر ضخامت رنگ باقی مانده بر روی ورق گالوانیزه زیاد باشد ابتدا آن را با یک ابزار چوبی و پلاستیکی بتراشید و سپس با استفاده از تینر سطح آن را کاملا تمیز کنید. برای پاک کردن رنگ های معمولی تینر معمولی و برای رنگ های سفت، رقیق کننده های غیر قلیایی مناسب می باشند. در آخر از آب برای شستشوی نهایی ورق ها استفاده می شود.
نحوه تمیز کردن ورق گالوانیزه قبل از رنگ کردن
برای رنگ کردن ورق های گالوانیزه ابتدا باید سطح آن کاملا صاف و صیقلی شود به همین دلیل زمان و انرژی زیادی برای آماده سازی آن صرف می شود. وجود گرد و خاک روی سطح ورق ها بر کیفیت رنگ کاری موثر است. برای داشتن یک خروجی مناسب و با کیفیت باید اینکار را با دقت و ظرافت انجام دهید.
مراحل رنگ کردن ورق های گالوانیزه به این صورت است که ابتدا ورق ها با مواد شوینده مناسبی شسته می شوند. بعضی از افراد برای اینکار از وایتکس استفاده می کنند اما این بسیار قوی بوده و ممکن است به لایه سطحی ورق گالوانیزه آسیب برساند. میتوانید به جای وایتکس از سرکه سفید که خاصیت اسیدی ضعیفی دارد و پاک کننده ایمن و غیر سمی محسوب می شود استفاده کنید.
در بعضی مواقع بر روی ورق های گالوانیزه شوره وجود دارد. لازم است قبل از رنگ کردن ورق ها شوره را پاک کنید. سمباده کاری برای از بین بردن شوره های جزئی روش مناسبی می باشد. در ادامه درباره اینکه شوره سفید چگونه به وجود می آید و روش از بین بردن آن بیشتر صحبت می کنیم.
دلایل ایجاد شوره های سفید رنگ بر روی ورق گالوانیزه
شوره زدن یکی از مشکلات رایجی است که ورق های گالوانیزه را تهدید می کند و این مشکل به دلیل نگهداری نامناسب اتفاق می افتد. شوره ها یک لایه سفید رنگ متخلخل و ترد هستند. لایه های زیرین این شوره ها خاکستری رنگ می باشند و به صورت کلی باعث آسیب و کوتاه شدن طول عمر مفید ورق ها می شوند.
همانطور که گفتیم لایه سطحی ورق های گالوانیزه از جنس روی بوده و قرارگیری ورق در معرض اکسیژن و هیدروژن باعث تشکیل شوره های سفید رنگ می شود. وجود کلرید و سولفات در محیط از دیگر عوامل موثر ایجاد شوره بر روی ورق های گالوانیزه می باشند.
پاک نشدن شوره ها از روی ورق گالوانیزه باعث از بین رفتن لایه سطحی آنها شده و به مرور زمان خوردگی و زنگ زدن اتفاق می افتد. از بین رفتن پوشش ضد زنگ و دیر خشک شدن ورق ها سرعت خوردگی و آسیب را افزایش می دهند.
معرفی روش موثر برای از بین بردن شوره ورق گالوانیزه
بهترین روش برای سالم ماندن ورق های گالوانیزه نگهداری صحیح و جلوگیری از شوره زدن می باشد. اما ممکن است به هر دلیلی سطح ورق ها شوره بزند و در این شرایط باید برای تمیز کردن ورق گالوانیزه اقدام کنید.
آبکاری یکی از فرایندهای مناسب برای نگهداری ورق گالوانیزه است اما قبل از انجام این روش باید تمام سطوح زنگ زده کاملا پاک شوند. فرایند از بین بردن شوره ها باید اصولی انجام شود تا آسیبی به سطح ورق ها وارد نشود.
برای تمیز کردن ورق گالوانیزه از دو روش مکانیکی و شیمیایی استفاده می شود. در روش مکانیکی از روش های ماشینکاری، تراش کاری، صیقل کاری استفاده می شود. استفاده از این روش ها باعث کاهش زیبایی ظاهری ورق ها شده و تضاد رنگی در سطوح مختلف ورق به وجود می آید.
تمیز کردن شوره به روش شیمیایی، مواد و روش های مختلفی دارد اما به صورت کلی در این روش ورق های گالوانیزه در محلول های زنگ بر قرار می گیرند.
بررسی مهم ترین نکات برای نگهداری از ورق فولاد گالوانیزه
برای تمیز کردن و نگهداری ورق گالوانیزه بهتر است از روش ها و مواد شوینده محافظه کارانه استفاده کنید و در صورت نگرفتن نتیجه مطلوب روش های تهاجمی تر را امتحان کنید.
زمانی که از فرچه های پلاستیکی برای تمیز کردن ورق گالوانیزه استفاده می کنید آن را به صورت دایره ای بر روی سطح کار حرکت دهید.
این مقاله را حتما بخوانید: با کاربرد ورق گالوانیزه آشنا شوید!
خشک بودن ورق های گالوانیزه قبل از بسته بندی و انبار کردن امری مهم و ضروری برای جلوگیری از شوره و زنگ زدن آنها می باشد. وجود رطوبت در بین شکاف ورق ها به مرور زمان باعث خوردگی و زنگ زدگی شده و کیفیت محصول را کاهش می دهد.
اصولا ورق های فولادی که به تازگی گالوانیزه شدند هنوز یک لایه اکسید پایدار بر روی آنها تشکیل نشده و در معرض شوره زدن قرار دارند. با نگهداری صحیح از آسیب به این ورق ها جلوگیری کنید.
محل هایی که درز و شکاف وجود دارد و یا قسمت هایی که آب در آنجا جمع می شود درصد تشکیل شوره بسیار بالا است.
در محل هایی که رطوبت وجود دارد احتمال خوردگی ورق های گالوانیزه بالا است و نباید فلزاتی مانند مس و برنج با این ورق ها تماس مستقیم پیدا کنند. محل هایی که فلزات غیر مشابه در آن نگهداری می شوند باید از عایق های مناسب بین فلزات استفاده گردد تا واکنش های احتمالی بین آنها رخ ندهد.
بازرسی دوره ای ورق های گالوانیزه از آسیب و شوره زدن آنها جلوگیری می کند. اینکار باعث می شود تا در صورت رویت کوچکترین شوره یا آسیب آن را در زمان مناسب برطرف کنید.
انبارهای نگهداری ورق گالوانیزه باید خشک و دارای تهویه باشند. PH مناسب برای نگهداری این ورق ها بین 6 تا 12 است.
جمع بندی
ما در این مقاله درباره نحوه تمیز کردن و نکات مهم برای نگهداری ورق گالوانیزه صحبت کردیم. شما با استفاده از این روش ها می توانید ورق گالوانیزه را تمیز و به خوبی نگهداری کنید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.